top of page

Rólunk

A jelnyelv egy természetes, sokak által anyanyelvként használt nyelv, mely ugyanazokkal a funkciókkal bír, mint akármelyik hangzó nyelv. Ráadásul vizuális - miért ne próbálhatnánk ki, hogy a hangzó nyelvek tanulásánál bevált online eszközök működnek-e a jelnyelvben?

A Jel Alapítványnál azon dolgozunk, hogy mindenki számára könnyen elérhetővé tegyük a magyar jelnyelvet, legyen akár siket vagy halló, gyerek vagy szülő, siket iskolai pedagógus vagy ambiciózus nyelvtanuló.

Az online jelnyelvtanuló honlap megalkotásával egy újabb színt kínálunk a már amúgy sem apró hazai jelnyelvtanulási palettán. Egy olyan platform megalkotására teszünk kísérletet, mely innovatív, modern és azok számára is tanulási lehetőséget nyújt, akik eddig térbeli vagy időkorlátok miatt az eddigi hagyományos jelnyelvtanulási módokhoz nem fértek hozzá.

Támogass minket a céljainkban, légy aktív szereplő az ország első online jelnyelvi kurzusának csapatában és alkossuk meg együtt ezt az izgalmas felületet!

Jelnyelvi kurzusok A1 szinttől, online videós konzultáció a jelnyelvi oktatóddal, jelnyelvi videók gyűjteménye téma és szint szerint, napi ingyenes jelnyelvi leckék, vendégoktatók...

Ezernyi tervünk van, aminek a célja mind ugyanaz: segíteni Neked megtanulni jelelni, az interneten keresztül, helytől és időtől függetlenül, a saját tempódban és igényeid szerint. Szerintünk lehetséges! A jelnyelvhasználó oktatóval történő személyes kapcsolat és a valódi, élő jelnyelvi környezet természetesen elengedhetetlen ahhoz, hogy magas szinten elsajátítsd a nyelvet, így arra bíztatunk, hogy ha teheted, járj offline jelnyelvi tanfolyamra!

 

Azonban ha nincs a közeledben kurzus, nem találsz megfelelő időpontot, vagy egyszerűen csak szeretsz önállóan tanulni, akkor az e-jelnyelv az, ami igazán neked való. Projektünkben elkezdjük felépíteni Magyarország első online jelnyelvi kurzusait - de ehhez segítségre van szükségünk. Akár pénzzel, akár szakértelmeddel, tudásoddal is hozzájárulhatsz a munkánkhoz és tagja lehetsz az e-jelnyelvi csapatnak. A támogatásod hatalmas segítség nekünk a fejlesztésben és a magyar jelnyelv népszerűsítésében.

Addig is, pillants bele a munkánkba, kövesd a JELEVEN online gyerekjelnyelvi kurzust, kezdd az alapoktól. Hajrá!

Csapatunk

Csapatunk

Arany Brigitta

Jelnyelvi tolmács, tréner

Brigi.jpg
Fazekas Veronika

Jelnyelvi tolmács, tréner

Fazekas%20Veronika_edited.jpg
Husztik Dorka

Jelnyelvi tolmács, tréner

dorka_jobb_edited_edited.jpg
Kissné FarkasJudit

Jelnyelvi oktató, tréner

Juci_edited_edited.jpg

"Szeretem a munkámat, szeretek csapatban dolgozni,mindenre nyitott vagyok."

Sándor Fanni Angéla

Jelnyelvi tolmács, tréner

78135781_424068268532763_138513344265558
Seres-Kormány Anita

Jelnyelvi oktató, tréner

ancsi%20(1)_edited.jpg
Tempfli Kátya

Jelnyelvi tolmács, tréner

Katya%20ff_edited.jpg

Támogatónk

A projekt lebonyolításának forrása az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ által meghirdetett "Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” – FOF2019 és FOF2020" pályázatok.

Szervezetünk napi munkáját támogatja a Nemzeti Együttműködési Alap  és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

NFSZK_logo_transparent.png
nea_logo.png
bottom of page